Barcode scanner

Werking Put-to-light

Bij put-to-light oplossingen worden displays gebruikt om de operators te laten zien op welke positie artikelen aangevuld moeten worden. Het put-to-light systeem zorgt er hierdoor voor dat het sorteren van producten een stuk sneller en efficiënter verloopt. Via een scherm krijgen operators te zien welke goederen waar geplaatst dienen te worden.

Het put-to-light systeem wordt gekoppeld aan het warehouse management  / control systeem (WMS of WCS). Hierdoor is goed inzichtelijk welke producten aangevuld moeten worden. De bijvulacties worden optimaal afgestemd op de pick-activiteiten. Dit zorgt voor een efficiëntere flow in het warehouse.

Toepassing Put-to-light 

Het put-to-light systeem is ideaal voor bedrijven in de e-commerce en wordt vaak gebruikt in combinatie met een pick-to-light oplossing. Het toepassingsgebied van een put-to-light systeem ligt vooral bij het aanvullen en consolideren van producten. Daarentegen ligt bij een pick-to-light systeem de focus op het verwerken van orders. Aangezien het put-to-light systeem gekoppeld wordt aan het warehouse management / control systeem, biedt het een hoop inzicht in de voorraadstatus en waar en wanneer deze aangevuld zal moeten worden.

Plastic dozen in stelling

Voordelen Put-to-light

De voordelen van een put-to-light systeem van ARCO zijn:

  • Snellere orderverwerking met een kleinere foutmarge;
  • Vermindering van operationele kosten;
  • Effectiever werken doordat de orderpickers snel een overzicht hebben van waar producten aangevuld moeten worden aan de achterkant;
  • Het systeem is eenvoudig te implementeren in bestaande of nieuwe operaties;
  • Door de koppeling met het warehouse management systeem kunnen gegevens eenvoudig ingezien, opgeslagen en geanalyseerd worden.

 

Misschien ook interessant

Interesse in ons putto-light systeem, maar ook de andere mogelijkheden bekijken? ARCO heeft ook pick-to-light oplossingen en goods-to-man oplossingenNeem contact met ons op voor advies dat is toegespitst op jullie organisatie. ARCO denkt graag met je mee.  

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

“We zagen veel commitment en doorzettingsvermogen. We moesten en zouden het eerste pakketje op de dag van de deadline over de baan krijgen en dat is ook gelukt. ARCO ging niet naar huis voordat het goed liep. Echt wel fijn dat ze dezelfde drive hadden als wij, het was een zeer prettige samenwerking.”

Saint Gobain Saint Gobain

”We zijn erg tevreden over de geautomatiseerde oplossing van ARCO en hoe dit perfect aansluit op onze picklijn. ARCO heeft van begin tot eind met ons meegedacht in de oplossing. We hebben een goede samenwerking gehad waarin klantgerichtheid centraal stond. Tijdens de implementatie hebben de monteurs netjes en zonder overlast gewerkt. We zullen zeker vaker terugkomen bij ARCO voor oplossingen.”  

Herbalife Nutrition Herbalife Nutrition
herbalife nutrition

”Als je gezamenlijk denkt in robotoplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-booster met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op