/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Material handling

Processen in distributiecentra worden vanaf de binnenkomst tot aan de verzending volledig geautomatiseerd middels Material Handling systemen. Handelingen zoals laden, lossen, distributie, opslag, beheer en afvalverwerking worden volledig automatisch uitgevoerd. ARCO ontwikkelt, installeert en onderhoudt alle benodigde apparatuur voor Material Handling.

Een goed functionerend Material Handling proces verbetert service voor de klant, verkleint de kans op fouten en werkt efficient en effectief. Bovendien is het mogelijk om levertijd te verkorten, voorraad te verlagen en kosten voor transport en distributie te reduceren.

Veel orders worden nog handmatig gepickt en in een doos gedaan. Dozen worden nog handmatig gevouwen, getapet en voorzien van een shipping label. Door een stijgende vraag lopen veel e-commercebedrijven tegen capaciteits- en kwaliteitsproblemen aan. Engineers van ARCO ontwikkelen op basis van wensen van de klant een passende oplossing, waarbij Material Handling volledig geautomatiseerd wordt.

Door producten automatisch te voorzien van een barcode en- of shipping label is het mogelijk om producten te registreren, volgen en volledig geautomatiseerd te distrubueren en op te slaan. Doordat er minder mankracht nodig is om werkzaamheden als vouwen, tapen en labels aanbrengen uit te voeren, kunnen installaties gedraaid worden met significant minder FTE's. Daarnaast is het met material handling systemen mogelijk om de capaciteit te verhogen en is de kans op fouten nihil doordat de menselijke handelingen vereenvoudigd worden.

De engineers van ARCO nemen het volledige project van optimalisatie voor u uit handen. Door een nauwe samenwerking met de opdrachtgever garanderen we een efficiente, effectieve en kostenbesparende oplossing voor elke uitdaging. Elementen die in de material handling totaaloplossingen voorkomen zijn bijvoorbeeld:

Albert Vermeulen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Albert Vermeulen via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar albert.vermeulen@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten

Referenties

Foot Locker

Referenties

DHL