/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

‘s werelds eerste LED Vitamine D-booster voor champignons

/
/
/
/
Woensdag 11 november 2020

ARCO en Luxidum presenteren met trots ’s werelds eerste LED vitamine D-booster met een gepatenteerde LED2D technologie. De LED vitamine D-booster is voor een innovatieve en vooruitstrevende champignonproducent in Ierland ontwikkeld en geleverd. 

Na 2 jaar intensief onderzoek en ontwikkeling hebben ARCO en Luxidum een grote stap verder gezet in de optimalisatie van de stimulerende processen met betrekking tot vitamine D in champignons. Champignons bevatten van nature ergosterol dat onder invloed van Uv-licht van de zon omgezet wordt in vitamine D. De meeste champignons worden binnenshuis gekweekt, waar het UV-niveau zeer laag is. Het potentieel van een extra gezonde champignon blijft daarom onbenut. Met de LED2D vitamine D-booster wordt een natuurlijk proces dat vitamine D produceert geactiveerd. De champignons, groot, klein, wit of bruin, worden dan blootgesteld aan twee hoogwaardige UV-leds, die met verschillende golflengten serie geschakeld zijn, wat leidt tot een tweetraps vitamine D syntheseproces.

Naast het krijgen van een extra gezonde champignon is de toevoeging van vitamine D ook goed voor bepaalde menselijke gezondheidseffecten, namelijk:

  • Versterkt de natuurlijke afweer van het lichaam
  • Verbetert de spierkracht
  • Belangrijk voor gezonde botten en botsterkte
  • Belangrijk voor goede mineralisatie van de tanden
  • Reguleert het immuunsysteem

De LED vitamine D-booster kan aangesloten worden op de ARCO weeg- en verpakkingslijn voor champignons. Vitamine D kan niet alleen in de verse champignons gegenereerd worden, maar ook na de verwerking. Bijvoorbeeld nadat de champignons omgezet zijn in champignonpoeder.

Meer informatie over de LED vitamine D-booster? Neem contact met ons op via: +0031 (0)88 006 5300.