/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Deel 1: Kostenbesparing in "Small Pack" DHL

/
/
Dinsdag 15 november 2016

In 2015 is ARCO gestart met een project bij DHL om in het European Distribution Center in Beringe een kostenbesparing te realiseren in de ‘Small Pack’ verpakkingslijn. In dit eerste deel van dit 'project uitgelicht' wordt beschreven hoe de ontwikkelingsfase van het project is doorlopen. Voorafgaand aan dit project zijn 4 belangrijke aandachtspunten voor kostenbesparing als volgt gedefinieerd:

  • Onderhoudskosten van de huidige verpakkingslijn
  • Materiaalkosten van het huidige verpakkingsproces
  • Besparing van vloeroppervlak in vierkante meters
  • Besparing op transportkosten door het opvulpercentage van elke doos te verhogen

Lees deel 2 → of ga verder naar deel 3 →

Automatisering en design

De verpakkingslijn is ontwikkeld door engineers van ARCO en compleet afgestemd naar de wensen van de klant. Na diverse onderzoeken op gebied van haalbaarheid, inpakprocessen en designs is in maart 2016 een definitief ontwerp gekozen. Assemblage en montage van de nieuwe verpakkingslijn geschiedt in november en december 2016, waarna begin 2017 de testfase en de uiteindelijke GO LIVE gepland staat. De nieuwe verpakkingslijn is voorzien van de nieuwste automatiseringstechnieken zoals een automatische dozenvouwer, twee spiraal rollenbanen om de dozen van en naar de mezzanine te transporteren, camera scanning, een automatische in-line weegmachine, een automatische dozensluiter en een labellaar die dozen voorziet van een transportlabel..

Performance dialog

Uniek aan dit project is de ‘performance dialog’ (dialoogvenster) waarin medewerkers van DHL in gesprek gaan over de nieuwe verpakkingslijn. Door middel van een informatiebord wordt gedetailleerde informatie over het project inzichtelijk gemaakt voor alle medewerkers. Vervolgens kan iedereen zijn of haar ideeën en vragen delen door dit op een gele post-it te schrijven en op het bord te plakken. Wekelijks wordt een gele post-it beantwoord met een oranje post-it en zaken worden uitgebreid toegelicht in de ‘Performance dialog’. Dit stelt DHL en ARCO in staat om de oplossing te bekijken vanuit verschillende perspectieven en aanpassingen te doen wanneer nodig.

Meer informatie over dit project of over ARCO? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Lees deel 2 → of ga verder naar deel 3 →