/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Mooie opdracht voor ARCO bij een grote E-commerce cosmetica distributie centrum

Donderdag 11 april 2019

Grote logistieke bedrijven sorteren en verzenden dagelijks miljoenen pakketten. ARCO bouwt complete installaties voor de materiaalbehandeling van deze pakketten, dozen, enveloppen, kisten en zakken. ARCO doet dit door middel van het volautomatisch sorteren op sorteerlijnen met veel honderden ontlaadpunten.

Zipp-sorteerder sorteert grote hoeveelheden

De Zipp-sorteerder welke te zien is in het filmpje is eerder gerealiseerd bij een andere grote distributeur van schoenen. In de huidige opdracht gaan we een soort gelijke uitvoering implementeren. Het cosmetisch distributiecentrum met een zeer breed aanbod aan cosmetische artikelen transporteert deze in allerlei soorten, van haarverzorging tot handzeep en van douche en badartikelen tot aan make-up. Met Zipp-sorteerder kan dit bedrijf nu 4.000 pakketten per uur sorteren. Een Zipp-sorteerder is een eindloze transportband die van A naar B loopt en waarbij ter hoogte van de uitstoot chutes een POP-UP Diverter geplaatst wordt die de pakketjes in de juiste chute transporteert. Door middel van een voorsorteer unit lijnen worden de pakketjes al uitgelijnd naar de zijde van de desbetreffende chute. Aangezien het een continu lopende transportband betreft kunnen hoge capaciteiten worden behaald en is dit systeem zeer betrouwbaar en ook uitermate geschikt voor minder kwaliteit dozen .

Snelheid een belangrijk criterium

Snelheid is voor veel logistieke bedrijven een belangrijk criterium. Met de systemen die ARCO realiseert, worden alle binnengekomen pakketten zeer snel gesorteerd. Zodra de pakketten zijn gesorteerd, kan de koerier op weg. Dergelijke sorteeroplossingen worden in elke specifieke situatie, naar de wensen van elke klant ontworpen. Een projectteam van ARCO zorgt voor de best mogelijke oplossing. Deze oplossing wordt door het projectteam ontwikkeld op basis van de wensen van de opdrachtgever, de producteigenschappen en de benodigde capaciteit.

Diverse sorteeroplossingen

Het kiezen van de sorteeroplossing die het meest geschikt is in welke situatie dan ook, is het belangrijk dat er een expert bij komt kijken. De keuze is afhankelijk van een aantal criteria. Deze criteria zijn bijvoorbeeld de vereiste snelheid, eigenschappen van het product en de ruimte die beschikbaar is. Naast de Zipp-sorteerder, zijn er ook nog andere sorteeroplossingen beschikbaar:

 • Crossbelt sorteerder: 12.000 pakketten per uur
 • Shoe sorter: 12.000 pakketten per uur              
 • Zipp sorteerder: 5.000 pakketten per uur 
 • String belt sorteerder: 3.500 pakketten per uur
 • Pop-up high speed sorteerder: 3.500 pakketten per uur
 • Push sorteerder: 1.600 pakketten per uur
 • Transfer sorteerder: 1.200 pakketten per uur

Naast sorteer oplossingen, biedt ARCO meerdere mogelijkheden aan bij sorteeroplossingen:

 • Barcode/QR/RFID  scanning
 • Print & Apply
 • Weegoplossingen
 • Volume scanning
 • Dozensluiters/robot palletizering

Om in kaart te brengen welke mogelijkheden er voor uw onderneming zijn en welke het beste passen in uw specifieke situatie, laat u dan adviseren door een van ARCO’s specialisten.