/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Karton afvoer systeem

/
Woensdag 27 juli 2016

In een distributiebedrijf voor e-commerce artikelen bouwde ARCO een afvoersysteem voor papier en karton. Het afvoer systeem zorgt ervoor dat papier en karton efficiënt en veilig wordt afgevoerd. Met behulp van het systeem is het voor operators mogelijk om met minder handelingen het afval af te voeren, zodat kostenverlaging optreedt.

Geheel geautomatiseerd

Tijdens het inpakproces ontstaat afval van verpakkingsmaterialen. Om deze onbruikbare verpakkingsmaterialen zoals dozen en papier af te voeren heeft ARCO een geautomatiseerde afvoerband ontwikkeld. Onbruikbare verpakkingsmaterialen worden door operators op de band geplaatst en via een opvoer transportband geheel automatisch afgevoerd naar een papiercontainer buiten het pand om ze vervolgens naar een recycelaar af te voeren. Handelingen zoals klein maken, vouwen en verscheuren van afval is niet langer nodig. Het systeem werkt efficiënt en kostenverlagend.

Dodemansfunctie

Uniek aan het systeem is de dodemansfunctie. In de transportband installatie is een weegsysteem geïntegreerd. Zodra overgewicht waargenomen wordt schakelt het hele systeem uit waardoor ongevallen kunnen worden voorkomen. In het geval dat een operator onwel wordt en op de transportband valt, schakelt deze uit voordat de operator door de machine verwond kan worden. Het systeem is naast efficiënt en accuraat ook enorm veilig.

Wilt u meer informatie over het automatiseren van processen binnen uw bedrijf? Laat u adviseren door de specialisten van ARCO. Neem contact op via  info@arco-solutions.nl of bel +31 (0)88-006 5300.