/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Internationale doorbraak van Nederlandse champignon weeg- en verpakkingsoplossing

/
/
/
Woensdag 24 mei 2017

Machine verkocht aan toonaangevende Nieuw-Zeelandse champignon producent

De champignon weeg- en verpakkingsoplossing ontwikkeld door de Nederlandse machinebouwer ARCO wordt nog dit jaar geïnstalleerd bij Meadow Mushrooms in Nieuw-Zeeland. Het bedrijf breekt daarmee internationaal door in de wereld van machines voor champignonverwerking. Champignon producent Meadow Mushrooms verhoogt daarmee de efficiency en productiecapaciteit. Meadow Mushrooms is een toonaangevende producent van champignons in Nieuw-Zeeland.

Internationale doorbraak

Eerder verkocht ARCO zijn innovatieve machine al aan de grootste champignonverwerkers in onder andere Nederland, Duitsland, België, Polen, Portugal en Canada. Met deze order kan ook Nieuw-Zeeland aan het rijtje worden toegevoegd en lijkt een internationale doorbraak definitief te zijn.

Meadow Mushrooms toonaangevende producent van champignons in Nieuw-Zeeland

Meadow Mushrooms is gestart in 1970 en vandaag de dag een toonaangevende producent van champignons in Nieuw-Zeeland. Meadow is een familiebedrijf dat de missie heeft om het hele jaar door uitstekende kwaliteit champignons te kweken voor elke Nieuw-Zeelander. Dagelijks worden verse champignons geplukt, met veel zorg verpakt om ze in de beste conditie bij de klant af te leveren.

Het bedrijf is volledig gericht op de productie van hoge kwaliteit champignons en is de enige producent in Nieuw-Zeeland die met volledige verticale integratie, van de productie van champignons tot en met de bezorging bij de klant en de promotie van de champignon, de volledige markt bedient.

Door ARCO weeglijn stijgt de capaciteit en wordt een besparing van 4-6% gerealiseerd

Het Nederlandse bedrijf ARCO is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, engineering en assemblage van de complete champignon afweeglijn. Met behulp van de weeglijn gaat Meadow Mushrooms 4% tot 6% besparen op productverlies door het tijdig signaleren van overgewicht in de verpakking. Dat komt doordat middels de weeglijn het gewicht per bakje champignons, uiterst nauwkeurig kan worden afgewogen. Uitgaande van een jaarlijkse productie van 1.3 miljoen kilo levert dit een gemiddelde besparing (5%) op van 65.000 kilo champignons. Daarnaast wordt met deze weeglijn ook een efficiëntie slag gemaakt en gaat de Nieuw-Zeelandse champignongigant er qua productiecapaciteit fors op vooruit. Een enkele operator kan tot 100 bakjes per minuut zelfstandig op het gewenste gewicht afwegen.

Interne training voor onderhoud en service

In Nederland en omliggende landen biedt ARCO mogelijkheden voor onderhoud en 24 uurs service op de gehele productielijn. Voor de machine die in Nieuw-Zeeland is verkocht, verzorgt ARCO interne trainingen aan technici van Meadow, zodat zij de machine goed kennen en zelf kunnen onderhouden.

De champignon weeg- en verpaksoplossing is te zien tijdens de beurs Fruit Logistica in Berlijn op 7,8 en 9 februari 2018!

Over ARCO

ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het wegen, verpakken en palletiseren van onder andere producten in de Agri en Food sector. Lees meer over ARCO.

Lees meer over de champignon weeglijn.