/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Eneco kiest voor het specialisme van ARCO

/
/
/
/
Maandag 19 september 2016

Recent heeft ARCO een transportband installatie geleverd voor energieproducent Eneco. Er zijn twee nieuwe transportbanden gemonteerd om de hoofd silo’s te vullen met gerecycled afvalhout wat vervolgens omgezet wordt in schone energie.

Geautomatiseerd transport

Op de vestiging Eneco Bio Golden Raand in Delfzijl worden houtsnippers van gerecycled afvalhout omgezet in groene stroom. Met deze energiecentrale voorziet Eneco zo’n 120.000 huishoudens. Om alle energie op te wekken wordt er jaarlijks circa 300.000 ton gerecycled afvalhout per schip, trein en vrachtwagen aangevoerd. Het intern transport van de houtsnippers is volledig geautomatiseerd middels transportbanden.

Nieuwe transportbanden

Een bestaande kettingtransporteur  voldeed niet aan de wensen van Eneco en haalde niet de gewenste capaciteit. De engineers van ARCO ontwikkelden in de nieuwe situatie een systeem waarmee het afvalhout via twee aanvoerbanden in de hoofd silo’s terecht komt. Middels een speciale kantafdichting wordt voorkomen dat houtsnippers naast de transportband terecht komen. Met de nieuwe installatie worden onderhoudskosten en reinigingskosten gereduceerd, terwijl de capaciteit wordt uitgebreid.

Meer informatie over deze en andere oplossingen van ARCO? Neem contact op met een van onze specialisten.