/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

BBL opleidingen populair bij jeugd

/
/
Woensdag 31 oktober 2018

BBL opleidingen populair bij jeugd.

Steeds meer jongeren kiezen voor een BBL opleiding. BBL is de Beroepsbegeleidende Leerweg en is een Nederlandse, praktijkgerichte variant van het middelbaar beroepsonderwijs. Bij een BBL-traject is de leerling ongeveer zeventig tot tachtig procent van de tijd aan het werk. De overige twintig tot dertig procent is de leerling aanwezig op school om theorielessen en praktijklessen te volgen, maar ook voor het maken van toetsen en examens. Jacco en Sven vertellen waarom ze voor een BBL-opleiding hebben gekozen, hoe een dag van een BBL-leerling bij ARCO eruit ziet en waarom ze voor ARCO hebben gekozen.

Waarom hebben jullie gekozen voor een BBL opleiding?

“Ik vind het belangrijk om veel praktijk ervaring op te doen, deze ervaring doe ik het meest op in het echte bedrijfsleven” aldus Sven. Sven is ook van mening dat er tijdens een BBL opleiding meer te leren valt, dit omdat je als leerling in het bedrijfsleven meer ziet dan enkel de praktijk die op school wordt aangeboden. Jacco kan dit antwoord beamen, “Ten eerste werk ik liever dan dat ik op school ben, en ik weet zeker dat in deze sector meer geleerd wordt in de praktijk dan enkel op school”. 

Wat zijn je ervaringen tot nu toe? Zou je het een ander ook aanraden?

Door de prima ervaringen afgelopen jaar zou Sven een BBL opleiding zeker aanraden. “Meewerken binnen een bedrijf maakt je praktijkervaring zoveel sterker”. Jacco is september 2018 begonnen aan de BBL opleiding bij ARCO Solutions en heeft het goed naar zijn zin “ARCO heeft een fijne werksfeer en dat bevalt prima”.

Hoe ziet een dag bij ARCO Solutions eruit?

Een dag bij ARCO is ontzettend variërend, elke dag van elke week is er anders” zegt Sven. Sven is erg te spreken over de hoeveelheid afwisseling binnen ARCO. Ook de diversiteit aan projecten is een plus. “Het mooie aan ARCO is de hoeveelheid verschillende projecten er worden gerealiseerd, zo blijft variatie dagelijks ontstaan” aldus Jacco.

Waarom hebben jullie voor ARCO Solutions gekozen?

Sven heeft meerdere bedrijven benaderd voor hij begon aan zijn BBL opleiding. “Bij ARCO doen ze precies het werk wat ik leuk vind om te doen, het ietwat fijnere werk is iets waar ik graag mee aan de slag ga”. Jacco is via zijn eigen netwerk bij ARCO terecht gekomen “Ik zie ARCO als de juiste plek, waar ik als leerling veel kan leren en mezelf op de juiste manier kan ontwikkelen”.

BBL opleiding  bij ARCO

BBL-leerlingen in de techniek en constructie zijn van groot belang voor elk bedrijf in de sector waarin ARCO actief is. ARCO Solutions is dan ook niet bang de uitdaging samen met jou aan te gaan. Wil jij ook bij ARCO aan de slag? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Kijk voor meer informatie op www.arco-solutions.nl/vacatures