/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO bouwt weeglijnen voor Canadese champignongigant

/
/
/
Maandag 23 januari 2017

Stijgende vraag vanuit het buitenland naar Nederlandse champignon weeglijn en verpakkingsmachine

ARCO heeft opdracht gekregen om champignon weeglijnen te bouwen voor de Canadese champignongigant Greenwood Mushroom Farm. Het Canadese bedrijf gaat binnenkort hun productiefaciliteiten groots uitbreiden en de efficiënte champignon weeglijn van ARCO past uitstekend in het concept.

Greenwood Mushroom toonaangevende speler in de Canadese champignon industrie

Greenwood Mushroom Farm is een van de grootste verse champignonproducent van de Canadese provincie Ontario en een van de meest vooraanstaande champignonproducent in Noord-Amerika. Het bedrijf verhandelt zijn champignons onder het merk Windmill Farms in de provincies Ontario en Quebec. Champignons worden geleverd aan zowel retailers als groothandelaren in consumentenverpakking en grootverpakking. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de markt met een breed distributienetwerk in het oosten van Canada.

Door ARCO weeglijn stijgt de capaciteit en wordt een besparing van 4-6% gerealiseerd

Het Nederlandse bedrijf ARCO is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, engineering en assemblage van de complete champignon afweeglijn, een integraal onderdeel van Greenwood’s nieuwe productiefaciliteit. Met behulp van de weeglijn gaat Greenwood Mushroom Farm 4% tot 6% besparen op productverlies door het tijdig signaleren van overgewicht in de verpakking. Dat komt doordat middels de weeglijn het gewicht per bakje champignons, uiterst nauwkeurig kan worden afgewogen. Uitgaande van een jaarlijkse productie van 4 miljoen kilo levert dit een gemiddelde besparing (5%) op van 200.000 kilo champignons. Daarnaast wordt met deze weeglijn ook een efficiëntie slag gemaakt en gaat de Canadese champignongigant er qua productiecapaciteit fors op vooruit. Een enkele operator kan tot 100 bakjes per minuut zelfstandig op het gewenste gewicht afwegen.

Installatie volgens internationale richtlijnen

De champignon weeglijn wordt geheel volgens de Canadese en Noord-Amerikaanse GMF / CSA richtlijnen uitgevoerd. Recent is gestart met de realisatie van de champignon weeglijn. In de lente van 2017 wordt de lijn in gebruik genomen.

U kunt de champignonweeglijn in actie zien tijdens de Fruit Logistica in Berlijn op 8, 9 en 10 februari 2017!

Over ARCO

ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het wegen, verpakken en palletiseren van onder andere producten in de Agri en Food sector. Lees meer over ARCO.
Lees meer over de champigonon weeglijn.