/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO presenteert geïnnoveerde Light to Perform verpakkingslijn op FRUIT LOGISTICA in Berlijn

/
Vrijdag 05 januari 2018

Voorverpakte groenten, fruit en vlees zijn niet meer weg te denken uit de agri- en foodketen. Producenten die hun producten afzetten in verpakkingen met een minimaal gewicht staan voor de uitdaging: “Hoe verpak ik mijn producten snel en efficiënt en met zo min mogelijk weggeefgewicht?” Speciaal voor deze bedrijven ontwikkelde ARCO een nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met een slimme Light to Perform functie waarmee producenten maar liefst 4% tot 6% besparen op productverlies door overgewicht in de verpakking.

Weegmachine geïnnoveerd

ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het wegen, verpakken en palletiseren van onder andere producten in de agri & food. Om kleine producten nog efficiënter op minimaal gewicht te kunnen afwegen is de light to perform weegmachine geïnnoveerd. De geïnnoveerde weegmachine heeft een totaal ander uiterlijk gekregen, er kunnen hogere capaciteiten mee worden gehaald, hij is flexibeler en prijsgunstiger.

Hogere capaciteit

De snelheid van het menselijk handelen is tot op heden altijd bepalend voor de capaciteit van het afwegen. Met de nieuwe versie van de weeglijn is het mogelijk om aan twee kanten te werken. Twee operators in plaats van één. Met een extra operator kunnen hogere capaciteiten worden gehaald.

Hogere flexibiliteit

Naast een hogere capaciteit heeft de nieuwe weegmachine ook een hogere flexibiliteit. Vanaf heden kan zowel van rechts naar links als van links naar rechts worden gewerkt. Dit zorgt voor een hogere mate van flexibiliteit in het verpakkingsproces.

Prijsgunstiger – kortere terugverdien tijd

Het aantal weegunits in de machine is gereduceerd van 10 tot 6. Hierdoor kan de machine tegen een gunstigere prijs worden geleverd. Dit betekent dat de nieuwe weegmachine een kortere terugverdientijd heeft en een hogere Return On Investment (ROI) geniet.

Nieuwe software

De weeglijn kan worden uitgerust met een nieuw software pakket. De AGR software heeft als doel om de give-away van de producten die met de weeg- en verpakkingslijn worden verwerkt te verkleinen, zonder verlies van productiesnelheid. Daarnaast wordt productiedata verzameld op een online platform.

Toepassing

De nieuwe zelfsturende weegmachine met Light to Perform functie van ARCO is ideaal voor producten die in de verpakking worden geplukt zoals champignons, zacht fruit (frambozen, blauwe bessen), snackgroenten en tomaten of voor producten die in de verpakking worden afgevuld en in gewicht variëren zoals vleeswaren, kaasblokjes en vis.

FRUIT LOGISTICA 2018 BERLIJN

De weegmachine is onderdeel van een verpakkingslijn en de lijn kan verpakkingen verwerken met elk gewenst gewicht tussen de 50 en 1000 gram. ARCO toont haar nieuwe verpakkingslijn voor het eerst aan het publiek op 7, 8 en 9 februari 2018 op de FRUIT LOGISTICA in Berlijn. U vindt ons in hal 7.1B stand B-04. Kijk voor meer informatie over de nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met Light to Perform functie op www.arco-solutions.nl.