/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO demonstreert compleet nieuw concept voor de handeling van pallets, kratten, kisten en dozen tijdens Solids Rotterdam

/
Dinsdag 15 augustus 2017

[Persbericht] ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het optimaliseren van productieprocessen in onder andere de bulk solids en recycling industrie. In de complete projecten die ARCO levert speelt systeemintegratie een belangrijke rol. Nieuw van ARCO is haar complete totaal concept voor de handling van pallets, kratten en dozen waarmee ze één tot tien FTE bespaart. ARCO demonstreert haar nieuwe systeem voor de industrie, bulk solids en recycling industrie tijdens Solids in Rotterdam.

Download gratis entree tickets.

Snelle terugverdientijd door minder fouten en 1 tot 10 FTE arbeidsbesparing

De krapte op de arbeidsmarkt neemt snel toe terwijl de risico’s voor het in dienst nemen van medewerkers stijgen. Het maakt dat de vraag naar effectieve oplossingen voor zwaar en eentonig werk stijgt. ARCO ontwikkelde een nieuw compleet concept voor het automatisch handlen van pallets, kratten en dozen met een gewicht tot 2000 kilo. Binnen het nieuwe complete concept integreert ARCO full service zowel robotisering, automatisering en mechaniseren tot één optimaal werkend systeem waarmee arbeid, tijd en kosten worden bespaard. Het nieuwe logistieke concept kan draaitafels, palletliften, stapelaars en ontstapelaars bevatten om producten volledig geautomatiseerd te handlen. Om afstanden tot vijf kilometer of zelfs nog meer automatisch af te leggen kan ARCO rollenbanen, traversewagens of shuttles met automatische scanners inzetten. Automatisch wegen kan tijdens het transport volgens het principe van “On-the-Fly” met een weegnauwkeurigheid van 1% of tijdens stops met een nauwkeurigheid van 0,1%. ARCO maakt het mogelijk om eenheden automatisch te coderen of te labelen. Zo worden FTE’s uitgespaard en het management voorzien van gedetailleerde informatie over de supply chain. ARCO biedt uiteenlopende scansystemen die ze koppelt aan informatie-systemen als WMS en WCS. Aan het einde van het interne proces kan ARCO pallets, kratten of dozen automatisch sorteren en opslaan in een verzamelstation of op de eindbestemming.

Download gratis entree tickets.

Robuuste uitvoering zorgt voor minimaal onderhoud en stilstand tijd

ARCO ontwikkelt, bouwt, integreert en optimaliseert alle machines en complete productieprocessen in eigen huis. Ze biedt naast de ontwikkeling, realisatie en installatie van machines en complete proceslijnen ook een 24-uurs service en onderhoudsdienst. Het nieuwe concept stelt producenten in staat om 24 uur per dag, zeven dagen per week efficiënt en volgens een constante kwaliteit te werken. Door de hoge arbeidsbesparing en de vermindering van het aantal menselijke fouten kent de totaal oplossing van ARCO een terugverdientijd van één jaar. Het nieuwe logistieke concept is robuust uitgevoerd met duurzame materialen. Daardoor is het onderhoud en de stilstand tijd minimaal. De robuuste onderhoudsvrije uitvoering maakt het nieuwe concept bovendien speciaal geschikt voor de industrie, bulk solids en recycling. U vindt ARCO en haar nieuwe concept tijdens Solids in Rotterdam op stand  A103 of op www.arco-solutions.nl.

Download gratis entree tickets.