/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO bouwt proceslijnen in nieuw distributiecentrum Scherpenhuizen

/
/
/
Dinsdag 23 augustus 2016

DC van 40.000m2 wordt medio februari 2017 opgeleverd

ARCO is partner in de bouw van een splinternieuw distributiecentrum voor Scherpenhuizen. In het nieuwe distributiecentrum voor opslag, verpakken, groeperen, sorteren, etiketteren en ompakken van groenten en fruit, verzorgt ARCO de complete logistieke installatie. ARCO installeert proceslijnen voor zowel volle als lege fust, welke aansluiten op reeds bestaande verpakkingslijnen. Daarnaast worden onder andere oplossingen voor pallethandling geïnstalleerd zoals 2 volautomatische palletiseeroplossingen, palletliften en het transport naar een palletboxreiniger.

Efficiëntie en kostenbesparing

Het nieuwbouwproject stelt Scherpenhuizen in staat om de logistieke operatie en productieprocessen te centraliseren op één locatie. Logistieke- en productieprocessen worden in samenwerking met ARCO  nog efficiënter ingericht. “Het belang van medewerkers, klanten en telers staat hierbij voorop", aldus opdrachtgever Scherpenhuizen.

Duurzaamheid

Voor het pand ambieert opdrachtgever Scherpenhuizen een BREEAM-Outstanding score, dat is de hoogst haalbare, vijfsterren-duurzaamheidscertificering. Energiezuinig en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We investeren nu iets meer maar wel met een acceptabele terugverdientijd."

In totaal telt het nieuwe distributiecentrum in Eindhoven een vloeroppervlak van 40.000 m2. De oplevering van het gebouw en de proceslijnen staat gepland medio februari 2017.