/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO bouwt nieuwe transportbaan voor VDL Nedcar in Born

/
/
Donderdag 18 mei 2017

ARCO heeft recent een nieuwe transportbaan gebouwd voor autofabriek VDL Nedcar in Born. Op de transportbaan (PDP Conveyor line) vindt de laatste check plaats alvorens de splinter nieuwe auto’s de fabriek verlaten.

VDL Nedcar Nederlandse autofabriek

De geschiedenis van automobielfabriek VDL Nedcar start in de jaren '60 toen het Nederlandse DAF begon met het produceren van personenauto's in Born, Limburg in het zuiden van Nederland. In het verleden zijn er naast DAF auto’s ook vele modellen Volvo’s, Mitsubishi’s en smart wagens geproduceerd. Vanaf 16 december 2012 heeft VDL Groep te Eindhoven de aandelen van Mitsubishi overgenomen. Vanaf 1 januari 2013 veranderde de naam naar VDL Nedcar en vanaf juli 2014 is de productie van de MINI Hatch gestart in opdracht van BMW. Sinds november 2015  is de MINI Cabrio in productie genomen en inmiddels wordt ook de MINI Countryman in Born geproduceerd. Vanaf de zomer zal ook het eerste BMW model bij VDL Nedcar van de band rollen, de BMW X1.

Check na test

Auto’s worden geproduceerd in de fabriek, waarna ze worden getest. Na deze test volgt een grondige check van de auto’s en dat is waar de voertuigen over de PDP Conveyor line gaan. Tijdens de check wordt de auto met zijn wielen op de PDP Conveyor geplaatst. De transportbaan brengt de auto's op lage snelheid langs diverse specialisten die op meerdere fronten controles aan de auto uitvoeren. In het midden van de transportbaan is een zogenaamde inspectie put gemaakt, wat specialisten in de gelegenheid stelt om de auto ook van de onderkant te inspecteren.

Ultra veilige transportbaan

ARCO bouwde op verzoek van VDL Nedcar een transportbaan die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormering. De transportbaan schakelt direct af op moment dat er zich een onveilige situatie voordoet. Vanwege duurzaamheid is gekozen voor een metalen ketting transportbaan welke wordt aangedreven door proportioneel aangedreven elektromotoren. Naast de transportbaan ontwikkelde ARCO ook de powerunit, alle veiligheidsaspecten en de besturingselementen van de PDP Conveyor line.

Meer informatie over deze transportbaan of andere mogelijkheden van ARCO? Neem contact op met een van onze verkopers.