/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO bouwt mega silobunker voor specialist in substraten

/
/
/
/
/
Donderdag 20 juni 2019

Het bedrijf heeft het gehele productieproces in eigen beheer en werkt continu volgens hoge kwaliteitsnormen. Substraat is voedzame grond die wordt geleverd aan kwekers van zachtfruit, champignons en jonge planten. Voor een productielocatie in Noord-Brabant heeft ARCO een silobunker gemaakt voor de opslag van product ten behoeve van de eigen productie.

Toename van capaciteit, efficiëntie en kostenbesparing

Doelen van dit project zijn om de capaciteit en efficiëntie te verhogen en een kostenbesparing per ton afgezet product te realiseren. Op basis van deze doelen heeft ARCO een concept gemaakt van hoe de silobunker aan de realisatie van dit doel kan bijdragen. De transportkosten worden door deze oplossing met 85% geëlimineerd. Door dit concept toe te passen wordt het product niet verfijnd. De kwaliteit van het eindproduct is daardoor beter met een hoger rendement.

Toepassing van de bunker

De bunker wordt middels een elevator op 1 centraal punt gevuld. De productverdeling in de silo gebeurt middels een verdeelvijzel met een linker en rechter spoed (ten behoeve van de verdeling). Hierdoor kan de bunker optimaal gevuld worden zonder dat het product verfijnd wordt. De silobunker heeft voor een buffer functie. Dit is noodzakelijk omdat het niet gewenst is om het productieproces aan de voorkant stil te leggen. De bunker wordt geleegd door middel van een transportband onder de bunker. Het voordeel van een transportband ten opzichte van een vijzel is minder verfijning van het product plaatsvindt. Een vijzel maalt continu in het product waardoor dit verfijnd.

Vanuit de bunker worden vrachtauto’s volledig automatisch beladen. De belading gaat ook middels transportbanden en niet met de traditionele vijzelsysteem. Om stofproductie tegen te gaan zijn deze transportbanden geheel omkapseld. De installatie is specifiek ontwikkeld ten gunste van het product en op basis van wensen van de klant. In nauwe samenwerking met de klant is dit gehele concept ontwikkeld en gerealiseerd.

Silobunker met een inhoud van 700m3

Normaal gezien wordt deze oplossing geboden met traditionele vijzeltransportsystemen. De verfijning van dit product is een groot probleem en tegen vele adviezen in is gekozen voor een systeem met transportbanden, een silobunker waarbij het product door middel van een transportband uit gedoseerd wordt. De bunkerinhoud is 700M3. Tegen een soortelijk gewicht van +/- 70kg per m3. 49 ton. De klant is zeer tevreden met de geboden oplossing.

Meer weten over deze of andere turn-key projecten van ARCO? Neem contact op met een van onze medewerkers.