/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Volumemeting

Om volume te meten van diverse grondstoffen kunnen de 3D sensoren van ARCO worden ingezet. Het elektronische volumemeetsysteem voor bulkmateriaal op transportbanden meet het volume van de goederen aan de afvoertransporteur via een elektro-optische sensor.

Deze gegevens kunnen worden verzameld in en opgeslagen worden een data base voor uw productie gegevens te verzamelen. Met de gemeten waardes is het mogelijk data aan te leveren om de productie lijn aan te sturen. ARCO heeft de mogelijkheid om twee verschillende soorten volumemeetsystemen te integreren in uw productielijn, namelijk de DM3610 of de Areascan DS2.

DM3610

De DM3610 is een compacte, overhead volumemeetsysteem. Het meet automatisch de lengte, breedte en hoogte van pakketten als ze worden vervoerd op een transportsysteem zoals een rollenbaan of transportband. Het is ontworpen voor eenvoudige installatie en wordt veelvuldig ingezet bij warehousing en distributie doeleinden. De DM3610 is gecertificeerd in Legal-For-Trade-toepassingen en met zijn zeer nauwkeurige metingen maak het de perfecte oplossing voor ruimtelijk meettoepassingen. Middels de 2-koppige configuratie kan de DM3610 zowel onregelmatige als ook kubusvormige objecten lezen. In combinatie met barcode scanners en weegschalen, verbetert de DM3610 uw proces.

Areascan DS2

Ongeacht of het een eenvoudige pallet, een postkamer, een magazijnhal, een logistieke hal of een distributiecentrum is: de bruikbare magazijnplaats-volume bepaalt de uiteindelijke capaciteit en de daarbij horende kosten. Een goede reden dus om al bij de vulling van een goed het best mogelijke gebruik van de ruimte te garanderen en in te delen.

Met de inzet van de Areascan DS2 worden de afmetingen van goederen zeer nauwkeurig vast gelegd. Deze waarden worden vervolgens weggeschreven voor het gebruik op labels of voor uw interne WMS of ERP systemen. Middels deze wijze worden de gegevens opgeslagen en kunnen deze voor later gebruik worden vastgelegd, gewaarborgd en worden verantwoord. De gegevens dienen ook voor de besturing van robots, sorteerders en wissels binnen de totaaloplossing. Naast de robuustheid van het volumemeetsysteem, kenmerkt de sensor zich vooral door comfortabele bediening en eenvoudige integreerbaarheid.

VMS

Het elektronische volumemeetsysteem voor vrij stromende en stijf vloeiende bulkmateriaal op transportbanden meet het volume aan de afvoerband via een elektro-optische sensor en verzendt gegevens rechtstreeks naar een smartphone. Vanuit daar worden de verkregen gegevens naar de geselecteerde computer gestuurd. De VMS scant het profiel van de materiaalstroom op de band 200x per seconde. Vervolgens berekent hij het volume van de materiaalstroom op basis van dat profiel. Door deze volumes te totaliseren geeft de volume meter nauwkeurig de materiaalstroom weer in kubieke meters per uur. Dit kan eenvoudig worden omgezet in tonnen per uur.

Voordelen
Bijkomende voordelen van het VMS-systeem zijn:

  • Bestand tegen temperatuur, wind, stof en trillingen;
  • Efficiënt en eenvoudig ontworpen;
  • Op maat gemaakt om individueel aan de voorwaarden aan te passen;
  • Slechts eenmalige kalibratie;
  • Geschikt voor hoge vulcapaciteit;
  • Geen bewegende en slijtageonderdelen en geen contact met het materiaal;
  • Standaardinterface (bluetooth optioneel)
  • Onafhankelijk van de bandhoek;
  • Weinig onderhoud nodig.
Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten