/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Trommelzeef

Een trommelzeef sorteert verschillende fracties van droge substanties. Deze wordt voornamelijk ingezet om producten zoals schros, houtchips en producten in de groenverwerking te sorteren. Het voordeel van een trommelzeef is zijn compacte bouw. De trommelzeef wordt veelal ingezet als eerste stap in het proces van een sorteer installatie. 

 

Trommelzeef op maat gemaakt

Een trommelzeef wordt veelal ingezet als eerste stap in het proces van een sorteer installatie. ARCO ontwikkelt en produceert trommelzeven voor zeer uiteenlopende toepassingen. Hierbij wordt de trommelzeef telkens klant specifiek ontworpen door onze eigen engineering, zodat deze bij uitstek geschikt is voor de gewenste sortering en capaciteit. Zo wordt bijvoorbeeld de wanddikte van de zeeftrommel bepaald, kijkend naar het te verwerken materiaal. Daarnaast stemmen we de lengte en diameter van de trommelzeef af op de gewenste capaciteit van de installatie, maar ook op de aanwezige ruimte bij onze klant.

Een zeef dient continu gevoed worden in de zeef. Op die manier presteert de trommelzeef het beste met een hoge nauwkeurigheid van maatvastheid.

Trommelzeef voor elke klant

In samenspraak met de klant wordt de vorm en afmeting van de zeef perforatie bepaald, gezien dit direct verband houdt met het navolgende sorteerproces. Zeven met behulp van de trommelzeef is een van de meest populaire zeeftechnieken. De trommelzeef wordt gekarakteriseerd door een hoge mate van nauwkeurigheid. Met de trommelzeef van ARCO is het mogelijk om in verschillende fracties te sorteren.

Voordelen van de trommelzeef

Voordelen zijn dat grove en fijne fracties nadat ze gescheiden zijn, automatisch via transportbanden worden afgevoerd. De trommelzeef is beschikbaar in verschillende capaciteiten van 0 tot 60 m3. De trommelzeef is niet geschikt voor klevend materiaal en neemt een relatief grote oppervlakte in beslag. Trommelzeven worden ingezet om een materiaalstroom in verschillende fractiegroottes te scheiden. De trommelzeef biedt de mogelijkheid om meerdere fractiegroottes in één sorteertrommel te scheiden door het toepassen van verschillende afmetingen van gaten in de zeefdekken.

Trommelzeeftechniek en andere zeeftechnieken

De engineers van ARCO ontwikkelen klant specifieke oplossingen die in de meeste gevallen turnkey opgeleverd worden. Verschillende zeeftechnieken zorgen ervoor dat bijvoorbeeld hout en stenen uit mest, zand en vergelijkbare substanties gefilterd worden. Het integreren van zeeftechnieken in het bulk handling proces is essentieel voor een goed eindresultaat van het eindproduct. Afhankelijk van de substantie, de installatie en het materiaal dient een passende zeeftechniek gekozen te worden. ARCO heeft naast de trommelzeef een groot aantal andere zeeftechnieken in huis zoals:

Specialisten van ARCO adviseren graag welke zeeftechniek het beste past in uw specifieke situatie, ontwikkelen en realiseren de oplossing op maat. Algemene voordelen waar zeeftechnieken zoal voor dienen zijn het verminderen van productie stilstand, het realiseren van lagere reinigingskosten, het realiseren van lagere onderhoudskosten, een hogere productiecapaciteit en een robuuste en slijtvaste installatie.

Over ARCO

ARCO is specialist in turnkey oplossingen die productie verhogend en kostenefficiënt werken. We leveren hoogwaardige, klantspecifieke oplossingen die zorgen voor een betere continuïteit, flexibiliteit en productiviteit. Installaties worden betrouwbaarder, efficiënter en effectiever. In samenspraak met onze klanten ontwikkelen we betrouwbare en kostenefficiënte oplossingen.

ARCO is actief in verschillende branches, waaronder Agri & Food, Supply Chain & Internal Logistics en Industy, Recycling & Bulk. We bieden kleinschalige standaardoplossingen, maar verzorgen ook grote turnkeyprojecten die geheel op maat gemaakt worden naar behoefte van de klant.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten