/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Swingzeef

Voor filteren materialen met meerdere verschillende fracties wordt de swingzeef gebruikt, een concept dat zich de afgelopen tientallen jaren bewezen heeft. Het swingzeef principe is een zeefprincipe dat een continue roterende beweging maakt. De swingzeef laat het product liggen maar door roterende bewegingen komt het kleinste product naar voren. De maatvastheid van een swingzeef is uitermate nauwkeurig. Toepassingsgebieden van een swingzeef is de onder andere in de hout industrie. Overal waar de maatvastheid belangrijk is kan deze zeef worden toegepast. De maximale capaciteit van een swingzeef is 120 m3 per uur. Er kunnen tot vier verschillende fracties worden gesorteerd. 

Swingzeef

Voor filteren materialen met meerdere verschillende fracties wordt de swingzeef gebruikt, een concept dat zich de afgelopen tientallen jaren bewezen heeft.

Voordelen van de swingzeef

Een groot voordeel van de swingzeef is een grote maatvastheid van de producten. Met een swingzeef kunnen tot wel 5 fracties in een enkele zeef gang worden verwerkt op een relatief kleine oppervlakte.

Resultaten met de swingzeef

De beste zeefresultaten kunnen worden bereikt dankzij de horizontale swingbeweging waarbij nauwelijks trillingen vrijkomen. De swingzeef is niet geschikt voor het zeven van klevende materialen, maar wordt veelvuldig ingezet in houtverwerkende industrieën, voor stortgoederen en droge bulk.

Swingzeeftechniek en andere zeeftechnieken

De engineers van ARCO ontwikkelen klant specifieke oplossingen die in de meeste gevallen turnkey opgeleverd worden. Verschillende zeeftechnieken zorgen ervoor dat bijvoorbeeld hout en stenen uit mest, zand en vergelijkbare substanties gefilterd worden. Het integreren van zeeftechnieken in het bulk handling proces is essentieel voor een goed eindresultaat van het eindproduct. Afhankelijk van de substantie, de installatie en het materiaal dient een passende zeeftechniek gekozen te worden. ARCO heeft naast de swingzeef een groot aantal andere zeeftechnieken in huis zoals:

Specialisten van ARCO adviseren graag welke zeeftechniek het beste past in uw specifieke situatie, ontwikkelen en realiseren de oplossing op maat. Algemene voordelen waar zeeftechnieken zoal voor dienen zijn het verminderen van productie stilstand, het realiseren van lagere reinigingskosten, het realiseren van lagere onderhoudskosten, een hogere productiecapaciteit en een robuuste en slijtvaste installatie.

ARCO

ARCO is specialist in turnkey oplossingen die productie verhogend en kostenefficiënt werken. We leveren hoogwaardige, klantspecifieke oplossingen die zorgen voor een betere continuïteit, flexibiliteit en productiviteit. Installaties worden betrouwbaarder, efficiënter en effectiever. In samenspraak met onze klanten ontwikkelen we betrouwbare en kostenefficiënte oplossingen.

ARCO is actief in verschillende branches, waaronder Agri & Food, Supply Chain & Internal Logistics en Industy, Recycling & Bulk. We bieden kleinschalige standaardoplossingen, maar verzorgen ook grote turnkeyprojecten die geheel op maat gemaakt worden naar behoefte van de klant.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten