/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Sterrenzeef

Een sterrenzeef is een zeef waarvan het zeefdek is opgebouwd uit roterende ninjastervormige rollen. Met behulp van de sterrenzeef worden grote volumes op een relatief klein oppervlakte gezeefd. Toepassingsgebieden zijn compost, biomassa en grond. Voornamelijk grove en kleverige producten. Er is een minder nauwkeurige sortering van diverse fracties. Door de snelheid te veranderen kan de fractie worden bepaald. De sterrenzeef is een bewezen zeefprincipe. ARCO maakt sterrenzeven op klantspecificatie. De sterrenzeef heeft een capaciteit van 10m3 per uur tot 500 m3 per uur.

Sterrenzeef

Een sterrenzeef is een zeef waarvan het zeefdek is opgebouwd uit roterende ninjastervormige rollen. De rollen zorgen voor het transport van het materiaal en tevens voor de sortering. Een sterrenzeef wordt met name gebruikt voor het afzeven van bulkmateriaal. Denk bij bulkmateriaal aan bijvoorbeeld compost, biomassa, grond, veen,kokos, boomschors. De steek tussen de sterren en het aantal vingers van de ster, bepalen de fractie die uitgezeefd wordt.

Toepassing van de sterrenzeef

Voor toepassingen waar op een relatief klein oppervlak met grote capaciteit gezeefd moet worden, heeft ARCO Solutions een speciale sterrenzeef ontwikkeld. De speciaal ontwikkelde sterrenzeef is geheel vervaardigd uit RVS 304.

Verkrijgbare afmetingen afzevingen: 

  • 0-5 mm
  • 0-10 mm
  • 0-15 mm
  • 0-20 mm

Eigenschappen van de sterrenzeef

De sterrenzeef bestaat uit twee verschillende secties waarvan het mogelijk is de snelheid afzonderlijk van elkaar in te stellen. Een bijkomend voordeel van de sterrenzeef is dat brokken mest of zand losbreken. Dit geeft veel van onze klanten voordeel in de volgende stap in het proces. De speciale RVS sterrenzeef wordt op maat gemaakt. Dit maakt de sterrenzeef voor elke installatie en klantspecificatie inzetbaar.

De maatvastheid van het product is minder dan bij alternatieve zeefmethodieken.

Sterrenzeeftechniek en andere zeeftechnieken

De engineers van ARCO ontwikkelen klant specifieke oplossingen die in de meeste gevallen turnkey opgeleverd worden. Verschillende zeeftechnieken zorgen ervoor dat bijvoorbeeld hout en stenen uit mest, zand en vergelijkbare substanties gefilterd worden. Het integreren van zeeftechnieken in het bulk handling proces is essentieel voor een goed eindresultaat van het eindproduct. Afhankelijk van de substantie, de installatie en het materiaal dient een passende zeeftechniek gekozen te worden. ARCO heeft naast de sterrenzeef  een groot aantal andere zeeftechnieken in huis zoals:

Specialisten van ARCO adviseren graag welke zeeftechniek het beste past in uw specifieke situatie, ontwikkelen en realiseren de oplossing op maat. Algemene voordelen waar zeeftechnieken zoal voor dienen zijn het verminderen van productie stilstand, het realiseren van lagere reinigingskosten, het realiseren van lagere onderhoudskosten, een hogere productiecapaciteit en een robuuste en slijtvaste installatie.

ARCO

ARCO is specialist in turnkey oplossingen die productie verhogend en kostenefficiënt werken. We leveren hoogwaardige, klantspecifieke oplossingen die zorgen voor een betere continuïteit, flexibiliteit en productiviteit. Installaties worden betrouwbaarder, efficiënter en effectiever. In samenspraak met onze klanten ontwikkelen we betrouwbare en kostenefficiënte oplossingen.

ARCO is actief in verschillende branches, waaronder Agri & Food, Supply Chain & Internal Logistics en Industy, Recycling & Bulk. We bieden kleinschalige standaardoplossingen, maar verzorgen ook grote turnkeyprojecten die geheel op maat gemaakt worden naar behoefte van de klant.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten