/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Schudzeef

Schudzeven worden veelal toegepast in zand en gerind en in de hout industrie om stof uit te voeren. Deze zeef is voorzien van onbalans motoren of magnetische trilmotoren. De zeef wordt ingezet om droge producten. Kleine oppervlakte waardoor meerdere zeefgangen in één proces te realiseren door de zeefdekken boven elkaar te plaatsen. Hierdoor kunnen meerdere fracties in één zeefgang gerealiseerd worden. De zeef is leverbaar in stofdichte variant en de zeefmatten kunnen uitgewisseld, afhankelijk van de gewenste franctie. De schudzeef is minder nauwkeurig in fractiemaat dan de swingzeef.

Schudzeef

Een schudzeef is een snel heen en weer bewegend raamwerk, met daarin een zeef, waarmee op emmermolens het grind op grootte gesorteerd wordt. Trilzeven gebruiken trillingen om poeders en vloeistoffen te zeven en scheiden, op die manier worden verontreinigingen verwijderd en wordt de kwaliteit van uw product verbeterd. Met de juiste installatie kunt u de nodige onderhoudskosten van uw trilzeef beperken.

Vereisten van de schudzeef

De schudzeef moet gemonteerd zijn op een stevige ondergrond, die geen enkele secundaire trillingen toelaat. Het instellen van de machine gebeurt door het aanpassen van de gewichtsinstellingen, waardoor een exact niveau van trillingen verkregen wordt, om te voldoen aan de behoeften van uw toepassing zonder overmatige slijtage te veroorzaken.

Eigenschappen van de schudzeef

Dichtingen van zeeframen kunnen gemakkelijk beschadigd raken. Ze moeten gereinigd worden met geschikte reinigingsmiddelen die het materiaal van de dichtingen niet aantasten. Zij moeten ook regelmatig vervangen worden om een goede kwaliteit van afdichting te garanderen. Reservedichtingen mogen niet in direct zonlicht bewaard worden.

Schudzeeftechniek en andere zeeftechnieken

De engineers van ARCO ontwikkelen klant specifieke oplossingen die in de meeste gevallen turnkey opgeleverd worden. Verschillende zeeftechnieken zorgen ervoor dat bijvoorbeeld hout en stenen uit mest, zand en vergelijkbare substanties gefilterd worden. Het integreren van zeeftechnieken in het bulk handling proces is essentieel voor een goed eindresultaat van het eindproduct. Afhankelijk van de substantie, de installatie en het materiaal dient een passende zeeftechniek gekozen te worden. ARCO heeft naast de schudzeef een groot aantal andere zeeftechnieken in huis zoals:

Specialisten van ARCO adviseren graag welke zeeftechniek het beste past in uw specifieke situatie, ontwikkelen en realiseren de oplossing op maat. Algemene voordelen waar zeeftechnieken zoal voor dienen zijn het verminderen van productie stilstand, het realiseren van lagere reinigingskosten, het realiseren van lagere onderhoudskosten, een hogere productiecapaciteit en een robuuste en slijtvaste installatie.

ARCO

ARCO is specialist in turnkey oplossingen die productie verhogend en kostenefficiënt werken. We leveren hoogwaardige, klantspecifieke oplossingen die zorgen voor een betere continuïteit, flexibiliteit en productiviteit. Installaties worden betrouwbaarder, efficiënter en effectiever. In samenspraak met onze klanten ontwikkelen we betrouwbare en kostenefficiënte oplossingen.

ARCO is actief in verschillende branches, waaronder Agri & Food, Supply Chain & Internal Logistics en Industy, Recycling & Bulk. We bieden kleinschalige standaardoplossingen, maar verzorgen ook grote turnkeyprojecten die geheel op maat gemaakt worden naar behoefte van de klant.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten