/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Kettingbanen

Een kettingbaan wordt ook wel een kettingtransporteur genoemd. Kettingbanen transporteren goederen door middel van een ketting. Ze worden veel gebruikt in de automotive industrie of wanneer halffabricaten, grondstoffen of pallets intern verplaatst moeten worden.

Kettingtransporteur en kettingbaan

Het voordeel van een kettingtransporteur is dat een kettingtransporteur hoge gewichten probleemloos kan transporteren. Daarnaast is een hoge mate van nauwkeurigheid op gebied van positionering een voordeel dat met de inzet van een kettingtransporteur is te bereiken. Kettingbanen zijn bij ARCO met 2 of 3 sporen verkrijgbaar. De transporteurs worden in alle gevallen gefabriceerd uit staal of RVS. Afhankelijk van de toepassing worden door de adviseurs van ARCO een passende ketting aangeboden in elke klant specifiek situatie. Kettingtransporteurs worden over het algemeen geheel naar wens van de klant ontwikkeld en geassembleerd. Laat u adviseren door een van onze medewerkers welke kettingtransporteur het beste past in uw specifieke situatie.

Ketting opzetbanen

De inzet van ketting opzetbanen komt voornamelijk voor bij het transport van stukgoederen en pallets. De keuze voor een kettingbaan wordt gemaakt wanneer een pallet 'dwars' ten opzichte van de transportrichting wordt vervoerd. Deze situatie doet zich voort; als de planken onderaan de pallet haaks op de baanrichting staan. Met een kettingbaan zijn producten zeer nauwkeurig te positioneren. Daarnaast is de kettingbaan enorm sterk, waardoor zware gewichten eenvoudig getransporteerd kunnen worden.

Pallet kettingbanen

De pallet kettingbanen zijn onder te verdelen in twee verschillende soorten, namelijk:

  • Pallet kettingbanen met 2 kettingen
  • Pallet kettingbanen met 3 kettingen

De pallet kettingbanen worden toegepast voor het zijwaarts transporteren van pallets. Wanneer er zowel hele als halve pallets getransporteerd dienen te worden, kunnen kettingbanen met 3 sporen het beste worden toegepast. Mede door de modulaire opbouw kan elke gewenste pallet kettingbaan gecreëerd worden.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten