/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Codering & Labeling

In de pallet handling proceslijn is het mogelijk om codering en labeling van pallets volledig te automatiseren. Pallets kunnen worden voorzien van een label met daarop de gegevens van de producent, eindgebruiker en eigenschappen van de pallet zoals onder meer de omvang en het gewicht.

Breed assortiment aan codering & labeling systemen

Het assortiment bij ARCO bestaat uit een reeks codering & labeling systemen voor zelfklevende etiketten, die standalone of middels computer interface op stilstaande of bewegende producten etiketten aanbrengt op de zijkant, kopse kant en bovenkant van de verpakking of pallet.Voor het printen van de labels kunnen verschillende thermische transfer motoren geïntegreerd worden van bijvoorbeeld SATO, Avery Dennison en vele andere merken.

Voordelen van codering & labeling systemen

In elk systeem is mechanica, pneumatiek en elektronica op een dusdanige manier afgestemd dat deze perfect inspeelt op de klant specifieke eisen van een industriële productieomgeving. Hierdoor kenmerken de codering en labeling systemen van ARCO zich door:

  • Betrouwbaarheid
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Toegankelijkheid
  • Uitwisselbaarheid

Flexibiliteit van codering & labeling systemen

Dankzij de flexibiliteit van de modulair opgebouwde systemen, is productidentificatie op elke verpakking mogelijk, zoals pallets, kisten en dozen. Op de standaard codering & labeling module van ARCO kunnen alle mogelijke applicators worden aangesloten, zoals peeler bar, blaasunit, tamp en/of hoek labeling.

Het is mogelijk om 6-inch label-unit in te zetten voor het coderen en labelen van goederen. De 6-inch label-unit wordt ingezet voor het verwerken van o.a. de gemeten afmeting en gewicht. Deze wordt in tekst en 2D-barcode uitgedrukt en op een palletlabel afgedrukt.

Bijgevoegd bij het codering & labeling systeem is een software om de informatie vanuit de twee systemen om te zetten naar een afdruk op beide labeltypes. De labels worden in batch geprint, waarbij de operator de etiketten van de dragerbaan scheidt en handmatig deze etiketten op de pallet, kist of doos aanbrengt. De software wordt op een PC gezet waardoor het systeem handmatig te besturen is bij eventuele wijzigingen en/of aanpassingen.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten