/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Bulk handling

ARCO is gespecialiseerd in de bouw van bulk handling machines voor bijvoorbeeld zand- en grind verwerkende bedrijven om producten in bulk efficiënt te transporteren. Onder bulk handling vallen onder meer de specialismen doseertechniek, zeeftechniek en brekers. De engineers van ARCO ontwikkelen klantspecifieke oplossingen die in veel gevallen turnkey opgeleverd worden. Het resultaat: lagere kosten en een hogere capaciteit.

Doseertechnieken

Doseertechnieken worden veelvudig gebruikt in bulk handling systemen voor uiteenlopende toepassingen. Het proces van scheiden en doseren kan volledig geautomatiseerd worden door middel van verschillende doseertechnieken. ARCO installeert onder andere doseerbunkers, doseer schraap systemen, trildoseurs en vijzeltransporteurs. ARCO is totaal leverancier op het gebied van doseertechnieken.

Doseerbunkers

Producten als zand en grind maar ook gerecyclede en poedervormige materialen worden gedoseerd zodat ze gemakkelijk hanteerbaar en beter te transporteren zijn. Het proces van doseren kan volledig geautomatiseerd worden. Bunkers vormen een belangrijke schakel in het bulk handling proces. Doseerbunkers voor zware en lichte toepassingen worden door ARCO volledig naar wens van de klant ontwikkeld. Optioneel kunnen bijvoorbeeld brekers in de bunkers worden geïntegreerd.

Doseer schraap systeem

Een doseer schraap systeem een perfecte oplossing om los gestorte bulk materialen automatisch te verwerken. Deze vol automatische doseeroplossing wordt bovenop een stortbunker gemonteerd. Het systeem schraapt bij elke beweging een kleine hoeveelheid materiaal richting de transportband. Zo wordt een bunker volledig automatisch leeg geschoven.

Microdosering

Voor het doseren van korrel- en poedervormig materiaal wordt microdosing toegepast. Door middel van trildoseurs, voorzien van een weegschaal, worden korrels en poeders gedoseerd. Verschillende zeeftechnieken zorgen ervoor dat bijvoorbeeld hout en stenen uit mest, zand en vergelijkbare substanties gefilterd worden. Het integreren van zeeftechnieken in het productieproces is essentieel voor een goed eindresultaat van het eindproduct

Transportbanden

Zowel afvalproduct als eindproduct worden in het bulk handling proces automatisch getransporteerd door middel van transportbanden. ARCO levert op maat gemaakte oplossingen zoals transportbanden, complete bandtransporteurs en transportbandframes. Lees meer over transportbanden.

Download de brochure ARCO Bulk handling

Zeeftechnieken

De engineers van ARCO ontwikkelen klant specifieke oplossingen die in de meeste gevallen turnkey opgeleverd worden. Verschillende zeeftechnieken zorgen ervoor dat bijvoorbeeld hout en stenen uit mest, zand en vergelijkbare substanties gefilterd worden. Het integreren van zeeftechnieken in het bulk handling proces is essentieel voor een goed eindresultaat van het eindproduct. Afhankelijk van de substantie, de installatie en het materiaal dient een passende zeeftechniek gekozen te worden. ARCO heeft een groot aantal zeeftechnieken in huis. Specialisten van ARCO adviseren graag welke zeeftechniek het beste past in uw specifieke situatie, ontwikkelen en realiseren de oplossing op maat.

Sterrenzeef

Voor toepassingen waar op een relatief klein oppervlak met grote capaciteit gezeefd moet worden heeft ARCO een speciale sterrenzeef ontwikkeld, geheel vervaardigd uit RVS 304. De sterrenzeef bestaat uit 2 secties waarvan de snelheid afzonderlijk van elkaar in te stellen is. Een bijkomend voordeel van de sterrenzeef is dat ook brokken mest of zand losbreken. Dit geeft veel van onze klanten voordeel in de volgende stap in het proces. De RVS sterrenzeef wordt op maat gemaakt voor elke installatie en klantspecificatie.

Trommelzeef

Zeven met behulp van de trommelzeef is een van de meest populaire zeeftechnieken. De trommelzeef wordt gekarakteriseerd door een hoge mate van nauwkeurigheid. Met de trommelzeef van ARCO is het mogelijk om in verschillende fracties te sorteren. Grove en fijne fracties worden nadat ze gescheiden zijn, automatisch via transportbanden afgevoerd. De trommelzeef is beschikbaar in verschillende capaciteiten van 0 tot 60m3. De trommelzeef is niet geschikt voor klevend materiaal en neemt een relatief grote oppervlakte in beslag.

Spanwelle zeef

Een spanwelle zeef is uitermate geschikt voor het zeven van vochtige stortgoederen zoals bijvoorbeeld compost, zand en houtsnippers. Op de spanwelle zeef zijn zeefmatten eenvoudig uit te wisselen. Hierdoor is de zeefconstructie geschikt om verschillende fracties te zeven.

Swingzeef

Voor filteren materialen met meerdere verschillende fracties wordt de swingzeef gebruikt, een concept dat zich de afgelopen tientallen jaren bewezen heeft. Een groot voordeel van de swingzeef is een grote maatvastheid van de producten. Met een swingzeef kunnen tot wel 5 fracties in een enkele zeef gang worden verwerkt op een relatief kleine oppervlakte. De beste zeefresultaten kunnen worden bereikt dankzij de horizontale swingbeweging waarbij nauwelijks trillingen vrijkomen. De swingzeef is niet geschikt voor het zeven van klevende materialen, maar wordt veelvuldig ingezet in houtverwerkende industrieën, voor stortgoederen en droge bulk.

Samenwerking S&F

Op het gebied van gespecialiseerde zeeftechnieken werkt ARCO samen met de Duitse onderneming S&F GmbH - Siebmaschinen und Fördertechnik. De zeven van Duitse makelij zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en worden in overleg met engineers perfect afgestemd op de wensen van de klant. Afhankelijk van het te zeven product wordt in samenspraak met onze gespecialiseerde Duitse specialisten de juiste zeef gekozen.

Onderhoud

Door middel van een Service Level Agreement (SLA) biedt ARCO de mogelijkheid om de klant geheel te ontzorgen wat betreft de onderhoud van de installatie voor bulk handling. Een onderhoudsplan en een halfjaarlijkse inspectie door een gespecialiseerde monteur zorgen er voor dat onvolkomenheden en slijtage vroegtijdig worden vastgesteld. ARCO garandeert een up-time van 96% van de operationele uren en is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor storingen. Mocht een storing niet op afstand kunnen worden opgelost, komt er een monteur de storing op locatie oplossen.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten