/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Bandwegers

Overzichtelijke managementinformatie is de basis voor winstgevendheid. De bandwegers van ARCO kunnen u hiermee helpen. De bandwegers van ARCO vinden voor een groot gedeelte hun weg in de recyclingbranche en worden daarbij ingezet op zowel stationaire als mobile installaties, zoals: sorteer,- breek- en zeefinstallaties. ARCO levert en plaatst klantgerichte bandweegsysteem oplossingen voor elke type transportband. Daarbij plaatst ARCO een weegframe of weegcellen in de band, zodat de productstroom nauwkeurig gewogen wordt. Ook kunt u hiermee exact zien hoeveel bulkgoederen erover uw transportband worden getransporteerd.

Toepassing bandwegers

De werking van een bandweger is als volgt: In de transportband wordt een meetzone gecreëerd door het plaatsen van een weegframe of door een of meerdere transportrollen te voorzien van weegcellen. Wanneer een product over de transportband en/of weegrollen wordt getransporteerd worden de weegcellen belast en geven een lineair signaal door naar de weegelektronica. Tegelijkertijd wordt de snelheid van de transportband gemeten via een snelheidsmeter. ARCO heeft diverse uitvoeringen beschikbaar.

Voordelen bandwegers

  • Exacte meting;
  • Ijk waardig wegen;
  • In te bouwen in bestaande transportbanden;
  • Service vriendelijk;
  • Wrijvingsvrije draaipunten;

Mogelijkheden

Heeft u vragen zoals:

  • Is een bandmeetsysteem toepasbaar op mijn bestaande transportband?
  • Welke nauwkeurigheid kan ik bereiken met dit weegsysteem?
  • Welke externe factoren hebben invloed op de precisie van het meetsysteem?

Wij geven u graag een antwoord op al uw vragen en leveren graag correct advies op maat.
Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten