/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Specialismen

ARCO Solutions ontwikkelt innovatieve, hoog kwalitatieve machines en installaties. We zijn specialist in turnkey projecten, waarbij de complete installatie voor de klant op maat gemaakt wordt.

Vlakke bandtransporteurs

Kunststof is uiterst geschikt voor het transporteren en verwerken van lichtere producten in de industrie en recycling branche. De keuze van een transportband begint bij de selectie van het juiste materiaal. De vlakke kunststof bandtransporteurs van ARCO worden standaard geleverd in drie mogelijke materialen: PVC, PU en PE. De bandtransporteurs worden geheel naar wens van de klant gemaakt.

Kettingbanen

ARCO heeft een breed assortiment transportsystemen om pallets en/of dozen te transporteren. Het assortiment is onder te verdelen in aangedreven pallet rollenbanen, pallet draaitafels, zwaartekracht pallet rollenbanen en pallet kettingenbanen. Pallet kettingbanen worden ingezet voor het intern transporteren van (zware) goederen door middel van een ketting.

Bulk handling

ARCO is gespecialiseerd in de bouw van bulk handling machines voor bijvoorbeeld zand- en grind verwerkende bedrijven om producten in bulk efficiënt te transporteren. Onder bulk handling vallen onder meer de specialismen doseertechniek, zeeftechniek en brekers. De engineers van ARCO ontwikkelen klantspecifieke oplossingen die in veel gevallen turnkey opgeleverd worden. Het resultaat: lagere kosten en een hogere capaciteit.

Pallet handling

ARCO is gespecialiseerd in pallet handling ofwel het intern transporteren van pallets, kratten en halffabricaten. Door gebruik van rollenbanen, draaitafels, palletliften en pallet ontstapelaars is het mogelijk om pallets volledig geautomatiseerd van A naar B te transporteren.

Transportsystemen

Verschillende soorten transportsystemen kunnen worden ingezet om producten geautomatiseerd van A naar B te transporteren. ARCO ontwikkelt op maat gemaakte transportsystemen met transportbanden, rollenbanen, traversewagens en transport kettingen. Afhankelijk van welk transportsysteem het meest geschikt is voor de toepassing wordt een transportsysteem ontwikkeld.

Projecten

ARCO is gespecialiseerd in het realiseren van complete projecten. Hierin wordt de complete situatie overzien en gecoördineerd. Desgewenst worden projecten turnkey opgeleverd. Medewerkers van ARCO hebben naast bulk handling en pallet handling ook een ruime ervaring in scheepsbelading en scheepsontlading.

Automatisering

Automatisering van bedrijfsprocessen is een combinatie van betrouwbare mechanische installaties en intelligente software. Voor een soepel en storingsvrij bedrijfsproces is het essentieel dat beide goed op elkaar afgestemd zijn. ARCO beschikt over zowel mechanische engineers als software engineers die gespecialiseerd zijn om software en mechaniek uitstekend te laten samenwerken en het beste uit elke installatie te halen.

Robotisering

Voor het effectiever en sneller laten verlopen van productieprocessen wordt in de meeste gevallen robotisering toegepast. ARCO is gespecialiseerd in de toepassing van robots binnen diverse productieprocessen.

Shredders

Een shredder verkleint bulkgoederen of recycled industriëel afval. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten shredders oftewel snijmolens, namelijk:1 Asser shredders, 2 Asser shredders,4 Asser shredders & na-verkleiners. De ARCO shredders kunnen voor iedere klant en iedere situatie worden ingezet. Als wereldwijd opererende onderneming adviseert ARCO al vele jaren tal van klanten binnen veel continenten. De shredders van ARCO hebben een bewezen staat van dienst in de recycling en bulk industrie.

Bandwegers

Overzichtelijke managementinformatie is de basis voor winstgevendheid. De bandwegers van ARCO kunnen u hiermee helpen. De bandwegers van ARCO vinden voor een groot gedeelte hun weg in de recyclingbranche en worden daarbij ingezet op zowel stationaire als mobile installaties, zoals: sorteer,- breek- en zeefinstallaties. ARCO levert en plaatst klantgerichte bandweegsysteem oplossingen voor elke type transportband. Daarbij plaatst ARCO een weegframe of weegcellen in de band, zodat de productstroom nauwkeurig gewogen wordt. Ook kunt u hiermee exact zien hoeveel bulkgoederen erover uw transportband worden getransporteerd.

Container Vulsysteem

Het container vulsysteem is een installatie die geheel automatisch containers op gewicht afvult met los gestorte producten. Het container vulsysteem heeft als doel het productieproces te optimaliseren zodat er efficiënt kan worden omgegaan met de beschikbare capaciteit aan containers en transportmiddelen. Het systeem kan voor veel verschillende producten worden ingezet zoals bijvoorbeeld compost, gerecycled plastic of papier. ARCO biedt verschillende uitvoeringen van het vulsysteem, afhankelijk van de productiebehoefte en productiecapaciteit.

Hamermolen

De robuuste hamermolens van ARCO worden gebruikt voor het shredderen van zachte, harde, taaie, broze of materialen zoals: hout- en tuinafval, karton, papier, bladeren, hooi en graan.Het materiaal wordt bewerkt door snel ronddraaiende hamers. De hamermolens kunnen worden ingepast in uw productieomgeving en zijn verkrijgbaar in roestvast staal.

Snijmolens

ARCO heeft een ruim assortiment in snijmolens oftewel shredders, namelijk: 1 Asser shredders, 2 Asser shredders en 4 Asser shredders. De snijmolens kunnen voor iedere klant en iedere situatie worden ingezet.

Maalmolens

Een maalmolen wordt ingezet om onder andere zachte grondstoffen en bulkmaterialen te versnijden, malen en/of te mengen. ARCO heeft een breed assortiment aan maatwerk maalmolens.

Big-bag losstation

De big-bag losstations van ARCO zijn ontworpen voor het probleemloos, stofvrij lossen van in bulk verpakt stortgoed (big-bags). Denk hierbij aan: meststoffen, kavelvoer, gerst, krachtvoer, kalk, zout, grind, granulaat, zaad en pellets. Ideaal voor toepassingen in de landbouw, voedsel, industrie maar ook in de hoveniers branche.

Pallet ontstapelaar

Met onze eenvoudige en robuuste pallet ontstapelaar kunnen pallets worden gestapeld en ontstapeld. De hoogte en breedtes van de stapels is eenvoudig instelbaar. Onze stapelaar kan zowel worden toegepast voor rollerbaansystemen, kettingbanen alsook voor transportbandsystemen.

Draairollenbanen

Voor het maken van bochten of om pallets van de ene naar de andere proceslijn te begeleiden worden draairollenbanen ingezet.

Traversewagens

Bij een intern productieproces is het verplaatsen van producten (of pallets) van A naar B een belangrijk onderdeel. Omdat de afstand in bijvoorbeeld een hal groot kan zijn, en het niet noodzakelijk is om in die afstand producten/pallets te bufferen, kan een traversewagen ingezet worden.

Kluitenbreker

Voorafgaand aan het scheiden, mengen wilt men zeker zijn dat de grondstoffen vrij zijn van grote brokken/klonten. Dit is de taak van onze kluitenbreker. De kluitenbreker van ARCO is een efficiënte machine die speciaal is ontworpen voor het breken van brokken in bulkmaterialen afkomstig uit silo’s, bunkers of hoppers.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl