/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Eneco

Een van de grootste energieleveranciers van Nederland heeft gekozen voor een van de vele mogelijkeheden van ARCO Solutions.
ARCO heeft het transport van houtsnippers geautomatiseerd. Op de vestiging Eneco Bio Golden Raand in Delfzijl worden houtsnippers van gerecycled afvalhout omgezet in groene stroom. Met deze energiecentrale voorziet Eneco zo’n 120.000 huishoudens. Om alle energie op te wekken wordt er jaarlijks circa 300.000 ton gerecycled afvalhout per schip, trein en vrachtwagen aangevoerd. Het intern transport van de houtsnippers is volledig geautomatiseerd middels transportbanden.

Nieuwe transportbanden

Een bestaande kettingtransporteur  voldeed niet aan de wensen van Eneco en haalde niet de gewenste capaciteit. De engineers van ARCO ontwikkelden in de nieuwe situatie een systeem waarmee het afvalhout via twee aanvoerbanden in de hoofd silo’s terecht komt. Middels een speciale kantafdichting wordt voorkomen dat houtsnippers naast de transportband terecht komen. Met de nieuwe installatie worden onderhoudskosten en reinigingskosten gereduceerd, terwijl de capaciteit wordt uitgebreid.

Daarnaast heeft ARCO Eneco voorzien van de gehele constructie en bandoverkapping. Door de grote bandoverkappingen die met hydrauliek in- en uit kan schuiven blijven de houtsnippers altijd droog.

Voordeel behaald bij Eneco

  • Capaciteit verhoogd om 120.000 huishoudens van bio energie te voorzien
  • Middels kantafdichting verspilling gereduceerd
  • Onderhoudskosten en reinigingskosten gereduceerd
  • Houtsnippers blijven droog (geen weersinvloeden)
Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Capaciteit verhoogd om 120.000 huishoudens van bio energie te voorzien

Eneco