/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Vitamine D booster

Voor de champignonindustrie heeft ARCO een machine die middels lichtflitsen vitamine D in de champignon kan brengen. De vitamine D booster wordt gebruikt na de oogst van de paddenstoel. De machine kan worden geïntegreerd in de weeg- verpakkingslijn. De machine activeert een natuurlijk proces waardoor vitamine D aangemaakt wordt, door de champignons bloot te stellen aan intense lichtflitsen met Uv-licht. De paddenstoel veranderd in geen enkel ander opzicht dan alleen de activatie van vitamine D. De machine heeft een capaciteit van 120 bakjes per minuut.

Het proces vitamine D in champignons

Champignons bevatten van nature ergosterol. Onder invloed van Uv-licht wordt dat stofje omgezet in vitamine D. De meeste paddenstoelen worden binnen gekweekt, waardoor er een zeer laag niveau van Uv-licht aanwezig is. De stof ergosterol wordt dus binnen niet omgezet in vitamine D. Het potentieel van een extra gezonde champignon blijft hierdoor onbenut.

Machine specificaties

  • Blootstelling aan Uv-licht na de oogst
  • Eenvoudig in gebruik
  • Veilig voor operators (Uv-licht compleet afgeschermd)
  • Continu en ozonvrij Uv-licht
  • Reflector unit met kap
  • Transportband in snelheid regelbaar
  • PLC control
  • Geïntegreerd koelingssysteem
  • Robuste constructie
  • Stand-alone systeem. Gemakkelijk te integreren.

Reclame maken met voedingswaarden en gezondheidseffecten

De European Food Safety Authority (EFSA) stelt regels aan het gebruik van voedingswaarden en gezondheidsclaims in voedingsmiddelen. De EFSA heeft een groot aantal gezondheidsclaims en claims over voedingswaarde bevestigd. Dit zorgt ervoor dat er reclame gemaakt mag worden met de extra vitamine D in de paddenstoelen. Een procedure met diverse laboratorium tests en stabiliteitstests zorgt ervoor dat uw bedrijf binnen 30 dagen geaccrediteerd wordt en dat de paddenstoel met extra vitamine D verkocht mag worden.

Integratie in weeg- verpakkingslijn ARCO

De machine kan worden aangesloten op de weeg- en verpakkingslijn voor champignons van ARCO. Niet alleen in de verse champignons kunnen we vitamine D opwekken maar ook als ze al verwerkt zijn tot bijvoorbeeld champignonpoeder.

Ger van Knippenberg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ger van Knippenberg via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar ger@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten