/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Scherpenhuizen

Voor het grootste Nederlandse distributiecentrum voor opslag, verpakken, groeperen, sorteren, etiketteren en ompakken van groenten en fruit heeft ARCO Solutions de gehele logistieke installatie gebouwd. Om tot een optimaal ontwerp te komen, is er acht maanden vooronderzoek gegaan door Projectleiding, Engineers en de klant.

 In het ruim 40.000 m2 tellende distributiecentrum bouwt ARCO proceslijnen, voor zowel vol als leeg fust, aansluitend op de reeds bestaande verpakkingslijnen. Of het nu gaat om opslag, groupage, verpakken, sorteren, etiketteren of ompakken, alles loopt via geautomatiseerde oplossingen die uit de koker van ARCO komen.

Naast de eerder genoemde lijnen werkt ARCO ook aan oplossingen voor pallethandling, palletliften en een transportfaciliteit richting de palletboxreiniger. Op wens van Scherpenhuizen zijn er ook een aantal nieuwe machines ontwikkeld, zoals de big box kantelaars voor het rechtzetten van kratten die uit de boxenwasser komen en daarna met de big box stapelaar worden gestapeld, klaar om met de heftruck verder getransporteerd te worden. ARCO levert de gehele installatie op turn-key basis.

ERP systeem

Alle nieuwe en bestaande machines, inclusief de proceslijnen worden middels PLC besturingen aangestuurd en via een tussenliggende schil, gekoppeld aan het ERP systeem (GDE) van Scherpenhuizen. Deze koppeling stelt Scherpenhuizen in staat om automatisch te plannen en geeft tevens inzicht in capaciteit, processnelheid, de machine en operator performance. Zo krijgt Scherpenhuizen een goed beeld van hun KPI.

Voordeel behaald bij Scherpenhuizen

  • Complete intra-logistieke oplossing ontwikkeld en geinstalleerd
  • Totaal ontzorging op gebied van interne logistiek
  • Integratie bestaande machines en installaties
  • Koppeling met WMS / ERP systeem
Albert Vermeulen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Albert Vermeulen via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar albert.vermeulen@arco-solutions.nl

Of het nu gaat om opslag, verpakken, sorteren, etiketteren of ompakken, alles loopt via geautomatiseerde oplossingen uit de koker van ARCO.

Scherpenhuizen