Checkweger

Werking Checkwegers

Het gewicht van de verschillende samples die door de checkweger zijn gewogen, kan middels een fieldbus, zoals Profinet, naar de PLC gestuurd worden. Signaaluitwisseling met voor- en achterliggende machines is mogelijk. Met een hoge lijnsnelheid kunnen alle pakketten random gewogen worden, zowel verschillend van vorm als van gewicht.  

De junction box en het bedieningspaneel zijn opgenomen in de plaatstalen omkasting van de checkweger. Deze omkasting is tevens onderdeel van het frame. Hierdoor ontstaat een solide constructie onder de loadcell waardoor trillingen geen invloed hebben op de weegmomenten.  

De checkweger kan uitgebreid worden met een rejector voor producten die buiten de ingestelde over- en ondertolerantie vallen. Op deze manier kan de productielijn blijven draaien. Hierdoor wordt onnodig stilstaan van de machines voorkomen. Het is mogelijk om het gecontroleerde gewicht uit te lezen en op te slaan in een database. 

Toepassing Checkwegers

De checkwegers van ARCO kunnen worden ingezet voor onder andere dozen, zakken, bussen, potjes en sachets. Vooral in de logistieke branche en in de agri-foodbranche is een checkweger een veelvoorkomende weegmachine.  

 

Checkweger

Voordelen Checkwegers

De voordelen van een checkweger van ARCO zijn:   

  • ARCO is bekend in vele productieomgevingen; 
  • Door onze ervaring bieden we altijd de beste oplossing voor uw situatie; 
  • Snelle installatie door onze uitgebreide kennis, wat de aanschafkosten drukt; 
  • Trainingsmogelijkheden, zodat het maximale uit iedere controleweger en dus uit iedere productie gehaald kan worden;  
  • Oplossingen voor ieder budget; 
  • Ook in RVS of eigen RAL-kleur leverbaar. 

Misschien ook interessant

Ben je op zoek naar een weegoplossing voor los verpakte producten? Kijk ook eens naar onze weegmachines PM2020-HC of PM2020-MC, ons triple deck systeem, onze bucketweger of onze multihead weger.

Aanvulling op onze hardware- oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware-oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel_Paul_Emiel
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren