Checkweger

Werking Checkwegers

Het gewicht van de verschillende samples die door de checkweger zijn gewogen, kan middels een fieldbus, zoals Profinet, naar de PLC gestuurd worden. Signaaluitwisseling met voor- en achterliggende machines is mogelijk. Met een hoge lijnsnelheid kunnen alle pakketten random gewogen worden, zowel verschillend van vorm als van gewicht.  

De junction box en het bedieningspaneel zijn opgenomen in de plaatstalen omkasting van de checkweger. Deze omkasting is tevens onderdeel van het frame. Hierdoor ontstaat een solide constructie onder de loadcell waardoor trillingen geen invloed hebben op de weegmomenten.  

De checkweger kan uitgebreid worden met een rejector voor producten die buiten de ingestelde over- en ondertolerantie vallen. Op deze manier kan de productielijn blijven draaien. Hierdoor wordt onnodig stilstaan van de machines voorkomen. Het is mogelijk om het gecontroleerde gewicht uit te lezen en op te slaan in een database. 

Toepassing Checkwegers

De checkwegers van ARCO kunnen worden ingezet voor onder andere dozen, zakken, bussen, potjes en sachets. Vooral in de logistieke branche en in de agri-foodbranche is een checkweger een veelvoorkomende weegmachine.  

 

Checkweger

Voordelen Checkwegers

De voordelen van een checkweger van ARCO zijn:   

  • ARCO is bekend in vele productieomgevingen; 
  • Door onze ervaring bieden we altijd de beste oplossing voor uw situatie; 
  • Snelle installatie door onze uitgebreide kennis, wat de aanschafkosten drukt; 
  • Trainingsmogelijkheden, zodat het maximale uit iedere controleweger en dus uit iedere productie gehaald kan worden;  
  • Oplossingen voor ieder budget; 
  • Ook in RVS of eigen RAL-kleur leverbaar. 

Misschien ook interessant

Ben je op zoek naar een weegoplossing voor los verpakte producten? Kijk ook eens naar onze weegmachine PM2020-HC of PM2020-MC, ons triple deck systeem of onze multihead wegers. 

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren